Hoy: 09:00-21:00 h 973602365 683666590
Tiempo de lectura 3 min.

Tots sabem que les presses no són bones. I tot i això, el ritme de vida actual no sembla tenir-ho en compte. Omplim el dia amb multitud d'activitats, i les agendes laborals no acostumen a donar cap respir. Això fa que descansis menys, que moltes vegades menges ràpid i, en lloc de detenir-te a cuinar amb productes frescos, optis per menjar precuinat. Aquest ritme frenètic fa també que no hi hagi moment per al relax i que la sensació d'angoixa t'acompanyi sovint.

Però, hi ha una altra forma d'organitzar-se que ajudi el teu benestar? Això és el que busca l'slow living, una filosofia que prem el pause per viure la vida a poc a poc. T'expliquem una mica més sobre aquesta i alguns dels beneficis que et proposa.

QUÈ ÉS L’SLOW LIVING

L'slow living és una tendència que promou viure sense presses i gaudir més de cada moment. I això en tots els àmbits de la vida. Busca valorar els moments quotidians, amb menys presència de la tecnologia en el dia a dia i amb més de la natura i l'entorn. Una manera de fer que afavoreix menjar més saludable i descansar el que el cos i ment necessiten.

5 BENEFICIS DE L’SLOW LIVING

1. Més hores de son.

L'slow living reclama gaudir de cada acció, també del dormir. No valen excuses com el tenir molta feina. El teu cos demana dormir unes hores i cal donar-li-les.

Dormir les hores que necessites et dóna energia per encarar els reptes de cada dia. Però, també, t'aporta benestar. Enforteix el teu sistema immunològic, i ajuda a combatre la depressió i redueix l'ansietat, a més d'afavorir la memòria, entre altres beneficis.

2. Desconnexió tecnològica

La tecnologia ens ajuda a estar més a prop quan la distància s'imposa. Ho hem comprovat amb la COVID-19. Però també ens fa estar més pendents d'obligacions laborals i aplicacions, i menys presents en l'entorn físic.

És per això que l'slow living t'aconsella deixar una mica de banda la pantalla i concentrar-te en el que t'envolta. Guanya espais sense mòbil, i comprova-ho per tu mateix. Proposa't cada dia alguna activitat deixant el mòbil a casa, i poc a poc reduiràs el seu consum: et sentiràs menys dependent de notificacions, plataformes i APPs i estaràs més connectat amb la teva realitat.

¿Conoces qués es el slow lving y sus beneficios?

3. Dedicar-te temps

Aquesta tendència defensa el dolce far niente. És a dir, et proposa buscar temps per gastar en descansar i relaxar-te. Per a això, no vulguis omplir totes les hores del dia d'activitats i productivitat, i la teva salut t'ho agrairà. Tingues present que no fer res de tant en tant també ajuda la teva salut física i mental.

Prioritza i recorda que sempre hi ha tasques que poden esperar a un altre moment, perquè l’slow living també reclama el dret a dir no en aquells moments que ho necessitis.

4. Harmonia interior

L'slow living t'anima a parar i a escoltar-te. A deixar de banda l'anar corrent sense reflexionar, deixant-te portar per la inèrcia de les presses, i a practicar més sovint la introspecció i la presa de consciència. És a dir, t'ajuda a coneixe't millor, a saber observar què vols i què necessites i a prendre decisions més encaminades a això.

A més, aquest moviment t'ajuda a viure sàviament l'instant. Tots els instants semblen similars, però cada segon és diferent quan el vius. Des d'aquest nou punt de vista, vences la resistència al canvi.

5. Connexió cos i ment

Mai t'ha passat d'estar en una situació determinada mentre que la teva ment s'allunya amb algun problema? Amb l'slow living això no et passarà.

Posar en pràctica els suggeriments d'aquesta tendència i gaudir més de cada moment sense pensar en la propera tasca que cal complir afavoreix que el cos i la ment estiguin equilibrats. És a dir, la teva ment no interferirà amb problemes de la feina en el teu temps familiar o social, ni a l'inrevés. Així, serà natural el gaudir de cada cosa que facis en tot moment.

Recorda aquests beneficis, respira i comença a baixar el ritme. Deixa coses per demà. Regala't moments, pren-te el teu temps per cuinar i també per menjar, posa límits al temps laboral i gaudeix en profunditat de moments d'oci, amb una bona lectura, per exemple. Dedica temps al teu benestar i t'ho agrairà!

Escribe un comentario

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS
Responsable: OLGA CASAÑAS TORRES.
Finalidad: Publicar su comentario sobre la noticia.
Legitimación: miedo consentimiento del interesado.
Plazo de conservación: el legalmente establecido.
Destinatarios: No se cederán a terceros, excepto por obligación legal.
Derechos: Tiene usted derecho de acceso, rectificación o supresión, oposición, limitación del tratamiento, portabilidad de los datos, así como a retirar el consentimiento en cualquier momento.

El usuario se compromete a no divulgar datos personales más allá de las necesarias para publicar el comentario, como por ejemplo, datos de salud, patologías, etc., ni propias ni de jefe tercero. También se compromete a no utilizar lenguaje que pueda resultar ofensivo, bajo la advertencia que el comentario puede ser eliminado y/o no publicado.
Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de Privacidad de Google y los Términos de Servicio.
*Campos obligatorios