Avui: 09:00-21:00 h 973602365 683666590
Temps de lectura 2 min.

El període posterior al part és una etapa plena d'emocions i ajustos per a les noves mares. Mentre es concentren a cuidar al seu bebè, també enfronten canvis físics i hormonals significatius en els seus cossos. Un dels desafiaments comuns que moltes dones experimenten durant aquest temps és la caiguda del cabell en el postpart. Encara que pot ser preocupant, és essencial comprendre que aquesta condició és temporal i que hi ha maneres de manejar-la adequadament.

Per què ocorre la caiguda del cabell en el postpart?

Durant l'embaràs, les hormones femenines, com els estrògens, augmenten considerablement, la qual cosa allarga la fase de creixement del cabell. Com a resultat, moltes dones noten que el seu cabell es veu més gruixut i saludable durant aquests mesos. No obstant això, després del part, els nivells hormonals disminueixen dràsticament, la qual cosa pot conduir a un augment en la caiguda del cabell. Aquest fenomen es coneix com a "efluvi telògen", i generalment ocorre entre dos i quatre mesos després del naixement del bebè.

Factors contribuents

A més dels canvis hormonals, existeixen altres factors poden agreujar la caiguda del cabell en el postpart. L'estrès i la falta de son que comporta la maternitat poden tenir un paper important. A més, la deficiència de nutrients a causa d'una dieta insuficient també pot influir en la salut del cabell.

Com fer front a la caiguda del cabell

  • Mantingues una dieta equilibrada: Assegura't de consumir aliments rics en vitamines i minerals, especialment aquells que promoguin la salut del cabell, com les proteïnes, les vitamines B, C, D i E, el zinc i el ferro.
  • Evita l'estrès excessiu: Encara que pot ser difícil, és fonamental trobar moments per a relaxar-se i descansar. La meditació, el ioga i activitats similars poden ajudar-te a reduir l'estrès i, en conseqüència, la caiguda del cabell.
  • Cuida el teu cabell suaument: Evita pentinats tibants, l'ús excessiu d'assecadors i planxes, i productes químics agressius que puguin danyar el cabell.
  • Consulta a un especialista: Si la caiguda del cabell és significativa o persistent, és recomanable parlar amb un dermatòleg o un especialista en cabell. Ells podran avaluar la teva situació i brindar-te el tractament adequat.
  • Sigues pacient: La caiguda del cabell en el postpart sol ser temporal i sol detenir-se per si sola amb el temps. Mantingues una actitud positiva i recorda que aquest procés és part del cicle natural del cabell.

La caiguda del cabell en el postpart pot ser una preocupació per a moltes noves mares, però és essencial recordar que és un fenomen temporal i comú. Tenir cura adequadament del cabell, mantenir una dieta equilibrada i combatre l'estrès, pot minimitzar la pèrdua del cabell. Amb el temps i les cures adequades, el cabell tornarà al seu cicle de creixement normal, permetent-te enfocar-te a gaudir d'aquesta etapa especial de la vida al costat del teu bebè.

Recorda, si tens dubtes sobre la caiguda del cabell durant el postpart, consulta sempre amb un professional sanitari i segueix el seu consell. Tens més de 22.000 farmàcies prop teu.

Escriu un comentari

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable: OLGA CASAÑAS TORRES.
Finalitat: Publicar el seu comentari sobre la notícia.
Legitimació: por consentiment de l'interessat.
Termini de conservació: el legalment establert.
Destinataris: No se cediran a tercers, excepte per obligació legal.
Drets: Té vostè dret d'accés, rectificació o supressió, oposició, limitació del tractament, portabilitat de les dades, així com a retirar el consentiment en qualsevol moment.

L’usuari es compromet a no divulgar dades personals més enllà de les necessàries per a publicar el comentari, com per exemple, dades de salut, patologies, etc., ni pròpies ni de cap tercer. També es compromet a no utilitzar llenguatge que pugui resultar ofensiu, sota l’advertiment que el comentari pot ser eliminat i/o no publicat.
Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris