Avui: 09:00-21:00 h 973602365 683666590
Temps de lectura 2 min.

La pell és la teva barrera i la connexió del teu cos amb l’exterior. Està exposada a molts agents, com el fred, el sol i la contaminació… i ara també es veu afectada per la COVID-19.

El confinament, la manca d’activitat a l’aire lliure, les mesures de seguretat com l’ús de la mascareta… han causat símptomes cutanis. Segurament un dels més coneguts sigui el maskne. Has sentit parlar d’ell? T’expliquem què és i com pots cuidar la teva pell davant l’ús de la mascareta per evitar-lo.

QUÈ ÉS EL MASKNÉ?

S’estima que el 30% de la població pateix acne de manera habitual, observant-se un empitjorament arrel de la COVID-19 i l’ús de la mascareta com a mesura de protecció, sobretot en pells amb tendència greixosa o acneica.

El maskne és l’acne, els granets, que apareix per l’ús continu i diari de la mascareta; i apareix habitualment a la zona del nas, la boca i la barbeta.

Aquest pot aparèixer per dues raons. Una d’elles és el clima humit que es genera en la pell al respirar dintre de la mascareta, que implica una acumulació de secreció sebàcia, suor i bacteris. Aquesta, sumada a que la mascareta frega la pell, repercuteix en els brots d’acne. La segona és el taponament dels porus amb la pressió que produeix la mascareta en contacte amb la pell, donant pas a l’aparició dels grans.

RUTINA DE CURA FRONT EL MASKNE

Per protegir la teva pell d’aquesta complicació derivada de l’ús de la mascareta, sigues constant amb la cura de la pell del teu rostre. Com pots presta-li aquesta atenció que es mereix? Et proposem establir una rutina de cura.

  1. Higiene suau mínim 2 cops al dia. Si utilitzes maquillatge t’aconsellem una doble neteja amb una primera fase d’oli i una segona amb un netejador que esbandiràs amb aigua.
  2. Hidratació amb productes adequats al teu tipus de pell, especialment a la zona de contacte de la mascareta.
  3. Si tens acne o imperfeccions, no els manipulis! Utilitza productes específics per desinflamar i accelerar la seva cura sense que quedin marques.
  4. Protecció solar específica amb filtres de llum blava (antipantalles) i antioxidants.
  5. Tractament intensiu 1 cop a la setmana amb mascaretes o ampolles hidratants.
  6. Peeling o exfoliació suau 1-2 cops per setmana.

ALTRES CURES

Complementa aquesta rutina amb bons hàbits que beneficiaran a la teva pell.

Per potenciar la salut de la pell del teu rostre, utilitza productes específics adequats per a tu atenent a les necessitats de cada moment. Des de la farmàcia et podem ajudar a triar!

A més, cuida en tot moment la teva alimentació. Els estudis indiquen que una bona qualitat de la flora intestinal pot ser clau per millorar patologies com l’acne i la pell atòpica.

No t’oblidis de donar-te un descans. L’insomni, la manca de descans, l’estrès, l’ansietat… són factors que afecten a l’estat de la teva pell. Sobretot, en pells sensibles, atòpiques i amb acne, on aquests poden augmentar la freqüència dels brots.

evita hàbits com el tabac que, a més, d’altres moltes conseqüències negatives, també influeix en l’estat de salut de la teva pell.

Davant l’ús habitual de la mascareta, no descuidis la cura de la pell del teu rostre. Acudeix a la teva farmàciaper a més consells sobre com cuidar-la per evitar el maskne i quins productes s’ajusten més a tu. I recorda, portar-la ens protegeix a tots!

Escriu un comentari

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable: OLGA CASAÑAS TORRES.
Finalitat: Publicar el seu comentari sobre la notícia.
Legitimació: por consentiment de l'interessat.
Termini de conservació: el legalment establert.
Destinataris: No se cediran a tercers, excepte per obligació legal.
Drets: Té vostè dret d'accés, rectificació o supressió, oposició, limitació del tractament, portabilitat de les dades, així com a retirar el consentiment en qualsevol moment.

L’usuari es compromet a no divulgar dades personals més enllà de les necessàries per a publicar el comentari, com per exemple, dades de salut, patologies, etc., ni pròpies ni de cap tercer. També es compromet a no utilitzar llenguatge que pugui resultar ofensiu, sota l’advertiment que el comentari pot ser eliminat i/o no publicat.
Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris