Avui: 09:00-21:00 h 973602365 683666590
Temps de lectura 1 min.

Amb el Nadal segur que ja hem patit alguna digestió pesada. Menjars abundants i algun excés, poden fer que el teu estómac se'n ressenti.

Bombons i torrons, begudes alcohòliques o plats amb molt de greix i salses afecten la teva salut digestiva. I més, si els consumim abusivament i de manera concentrada durant uns quants dies.

A més, pot ser que l'elevada quantitat de greix als embotits de l'aperitiu o a les carns dels plats principals pugui fer que tardes més a buidar l'estómac.

El resultat de tot són símptomes com inflor, sensació de cremor, indigestió o nàusees, conseqüències d'aquests excessos. Evita'ls seguint uns consells senzills aquests dies.

CONSELLS PER MILLORAR LES DIGESTIONS 

El primer consell és la moderació. Evita els excessos i procura ajustar la quantitat a cada àpat. Per ajudar la teva salut estomacal, també et servirà limitar els menjars més copiosos als dies assenyalats.

Durant el menjar, no oblidis que les presses no són bones conselleres. Menja tranquil·lament i mastega bé els aliments per ajudar a digerir-se millor. Si no els mastegues correctament, poden arribar símptomes com gasos o mal d'estómac.

I, com sempre, equilibra la dieta. Prioritza receptes saludables! Evita greixos i plats fregits. Pots optar per cuinar al forn o plats a la planxa. A més, no et deixis fora del menú les fruites i verdures de temporada.

Com amb el menjar, no t'excedeixis en el consum tant de begudes alcohòliques i refrescos ensucrats com de cafeïna. En lloc de cafè, pot ser una bona opció acabar els àpats amb una infusió de camamilla, per exemple. I no oblidis beure la quantitat d'aigua recomanada per mantenir-te hidratat.

I, encara que després d'un àpat abundant la son apreti, és recomanable no ficar-se al llit immediatament després d'haver menjat. Deixa passar una hora almenys després de menjar i abans d'anar-te'n a dormir. Ajudaràs al ritme de la teva digestió, evitant sentir acidesa.

I recorda que comptes amb el consell del teu farmacèutic per prevenir una mala digestió o per alleujar les molèsties si aquesta arriba. Demana-li el seu consell sempre! També hi ha productes que poden facilitar les digestions si aquestes persisteixen.

Escriu un comentari

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable: OLGA CASAÑAS TORRES.
Finalitat: Publicar el seu comentari sobre la notícia.
Legitimació: por consentiment de l'interessat.
Termini de conservació: el legalment establert.
Destinataris: No se cediran a tercers, excepte per obligació legal.
Drets: Té vostè dret d'accés, rectificació o supressió, oposició, limitació del tractament, portabilitat de les dades, així com a retirar el consentiment en qualsevol moment.

L’usuari es compromet a no divulgar dades personals més enllà de les necessàries per a publicar el comentari, com per exemple, dades de salut, patologies, etc., ni pròpies ni de cap tercer. També es compromet a no utilitzar llenguatge que pugui resultar ofensiu, sota l’advertiment que el comentari pot ser eliminat i/o no publicat.
Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris