Avui: 09:00-21:00 973602365 683666590
Temps de lectura 2 min.

S'acosta el dia de la Mona... tradició sagrada a Catalunya! A nosaltres ens encanta celebrar-la perquè és moment d'estar amb família, amics, gent estimada... però, sobretot, perquè ens encanta la Mona de Pasqua!

Ara bé, la Mona acostuma a ser comprada i sovint no es té en compte com està feta ni lo poc saludable que pot ser... Per això, us animem a fer-la vosaltres mateixos tenint cura dels ingredients que utilitzeu per fer-la el més sana possible sense deixar d'estar boníssima!

Tot seguit us expliquem 3 claus perquè el nostre petit caprici no faci malbé la nostra salut:

1. UTILITZA FARINES INTEGRALS I MILLOR SI SÓN ECOLÒGIQUES

Les farines són la base de gairebé qualsevol galeta o pastís. A les nostres receptes intentarem prioritzar les farines integrals, és a dir, aquelles que tenen tots els components del cereal i no les que són blanques o refinades. A aquestes últimes se'ls ha extret la pellofa i germen del cereal, que és justament on es troba el seu poder nutricional. Les farines refinades, a més d'aportar calories buides, són perjudicials per l'intestí i signifiquen un augment de la glucosa en sang més abrupte. Les farines integrals són més nutritives i digestives.

A més a més, que siguin ecològiques també és un aspecte bastant clau, ja que els residus de l'agricultura convencional es dipositen principalment en la pellofa dels cereals i, per tant, una farina integral provinent d'aquest tipus de producció tindrà agrotòxics. Si és de producció ecològica, llavors tenim la garantia que aquestes substàncies no es troben al nostre ingredient.

2. ENDOLCEIX AMB ALIMENTS NATURALS DOLÇOS

Existeixen una sèrie d'aliments que són dolços per naturalesa i que ens poden ajudar a substituir el sucre que sovint és molt refinat. Hi ha una varietat súper àmplia d'ingredients naturals endolcidors! La primera opció seria fer-ho a partir de fruita fresca: plàtan, compota de poma, remolatxa... Una molt bona opció també és la fruita seca: dàtils, panses, orellanes... Després també podem utilitzar espècies dolces, com la canyella o la vainilla, són igualment una gran alternativa! 

Els millors ingredients per endolcir són els més naturals! Deixa anar la teva imaginació i prova substituir el sucre amb aquells aliments naturals que més t'agradin, les opcions poden ser infinites!

3. UTILITZA OLI D'OLIVA O DE COCO (VERGES, SEMPRE!)

Existeixen molts greixos vegetals saludables, però pocs que tolerin bé un forn, i aquí hi ha el gran secret. Un oli de lli o de gira-sol pot ser summament interessant si està extret de manera respectuosa i per procediments mecànics, però no és en absolut una bona alternativa si volem aplicar calor a la recepta. Són greixos que només s'han d'utilitzar en fred ja que s'oxiden fàcilment.

Us proposem doncs per les receptes dolces, l'oli de coco i d'oliva perquè, tot i que són greixos vegetals, resisteixen perfectament la calor de forn, sense oxidar-se. Això té a veure amb la quantitat de saturacions. Si has d'enfornar, tria sempre oli d'oliva o de coco, ja que són els olis que millor resisteixen la calor.

Us animem per aquesta Pasqua a provar de fer la vostra Mona seguint aquestes senzilles claus i gaudir d'una mona casolana deliciosa i feta amb ingredients de bona qualitat i saludables. 

A més a més, aquestes claus no només són aplicables a la Mona de Pasqua sinó que poden ser-ho per tota la vostra reposteria! Feu proves i experimenteu per una cuina més saludable i igual de deliciosa! 

Font: Pilar Rodrigáñez Riccheri - Dietista

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Preu