Avui: 09:00-21:00 h 973602365 683666590
Temps de lectura 1 min.

Molts nadons presenten la coneguda dermatitis del bolquer, per la qual poden tenir vermellors, irritació o butllofes a la zona que aquest cobreix. Es tracta d'un problema dermatològic a causa de la fricció i la humitat que genera el bolquer, l'orina i la femta i el tipus de pell que els hi ocasiona molta molèstia.

Aquest problema és una de les patologies més freqüents de la infància durant els dos primers anys de vida i, almenys, la meitat de tots els nadons pateixen de dermatitis de el bolquer alguna vegada. Avui t'expliquem alguns consells sobre prevenció i cures per alleujar les molèsties i abordar-la.

SÍMPTOMES DE LA DERMATITIS DEL BOLQUER

La dermatitis del bolquer és una inflamació de la zona genital i perianal, amb enrogiment, sensibilitat i erosions. Un indicador d'ella és que aquests símptomes sempre es donen a la zona que cobreix el bolquer.

Aquesta es manifesta en la pell del nadó amb:

  • Granellada (o brot) de color vermell a la zona del bolquer.
  • Zones enrogides amb descamació prop dels genitals.
  • Granets
  • Ampolles.
  • Taques vermelles.

Dermatitis del pañal. Cosejos y cuidados

CURES BÀSIQUES DE LA DERMATITIS DEL BOLQUER

La pell dels nadons té una funció i estructura semblant a la de l'adult. Tot i així, és molt diferent en alguns aspectes. Entre d'altres, es tracta d'una pell més fina i prima, pel que pot ser més sensible als cops i propensa a irritacions o al·lèrgies, i té un pH neutre. Per això, en general, reclama unes cures i productes específics.

Davant una pell de nadó amb dermatitis del bolquer, es recomana canviar el bolquer sempre que estigui humit per l'orina o els excrements, netejant la zona amb sabons suaus, no abrasius i sense perfums i assecant-bé. A més, pots fer servir tractaments preventius en cada canvi.

Si el teu bebè té dermatitis del bolquer, alleuja-la també airejant la zona deixant-lo sense bolquer el màxim temps possible. Igualment ajudarà evitar que els adhesius del bolquer toquin la pell i evitar que aquests pressionin massa, per reduir el frec.

Una dermatitis de bolquer mal tractada pot comportar fongs i irritacions majors. Si el problema és continu o s'estén fora de la zona del bolquer consulta amb un professional sanitari. I recorda que sempre tens a prop una farmàcia per demanar consell sobre com cuidar la pell del teu nadó de la millor manera perquè estigui sempre tan suau com és.

Escriu un comentari

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable: OLGA CASAÑAS TORRES.
Finalitat: Publicar el seu comentari sobre la notícia.
Legitimació: por consentiment de l'interessat.
Termini de conservació: el legalment establert.
Destinataris: No se cediran a tercers, excepte per obligació legal.
Drets: Té vostè dret d'accés, rectificació o supressió, oposició, limitació del tractament, portabilitat de les dades, així com a retirar el consentiment en qualsevol moment.

L’usuari es compromet a no divulgar dades personals més enllà de les necessàries per a publicar el comentari, com per exemple, dades de salut, patologies, etc., ni pròpies ni de cap tercer. També es compromet a no utilitzar llenguatge que pugui resultar ofensiu, sota l’advertiment que el comentari pot ser eliminat i/o no publicat.
Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris